Теңгерімді тамақтану мен дұрыс тамақтану мәдениетін қалыптастыру балалардың жан жақты дамуы мен ой өрісін қалыптастырады. Мақалада келтірілген ғылыми зерттеулердің нәтижелері негізгі қоректік заттардың мазмұны бойынша бастауыш мектеп жасындағы балалардың тамақтануының теңгерімсіздігін көрсетті. Бұл мектептерде оқушылардың ұтымды тамақтануын ұйымдастыруға көбірек көңіл бөлу қажеттілігін негіздейді. Орта білім беру ұйымдарында тамақтану сапасын жақсарту мақсатында авторлар педагог-нутриционист моделін және педагог немесе әлеуметтік қызметкер атқара алатын штат бірлігін енгізуді ұсынады. Осы кәсіптің рөлін атқаратын құзыреттер адам физиологиясы бойынша тиісті базалық білімі бар, кәсіптік даярлықтан тиісті оқудан өтуді көздейтін педагог биологтарға жарамды деп есептейді. Бұл жұмыста сонымен қатар педагог-нутриционисттиісті кәсіби құзыреттері мен міндеттері қысқаша берілген.
Тіл
Русский
Дәйексөздерді қалай жазу керек
[1]
Булатбаева К.Н., Тарджибаева С.К.,Ахметова Б.С., Тойынбекова Р.Ж., . 2023. ПЕДАГОГ-НУТРИЦИОНИСТТІҢ ҚАЗАҚСТАНДЫҚ МОДЕЛІ. Абай атындағы ҚазҰПУ Хабаршысы. Педагогика ғылымдары сериясы. 80, 4 (Груд 2023), 76–85. DOI:https://doi.org/10.51889/2959-5762.2023.80.4.008.